Ghiţă: Kovesi şi Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin

Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a susţinut, într-o nouă înregistrare difuzată luni seară, că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României, acesta fiind motivul pentru care ”Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

"Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exclusivitate cu Kovesi. Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României. Acesta este motivul pentru care Florian Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADTCU, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie", a susţinut Sebastian Ghiţă.

El a prezentat şi o factură de închiriere a avionului cu care în iulie 2017 ar fi fost la Cluj, împreună cu Mihnea Costoiu, pentru a-i convinge pe membrii comisiei care analiza teza de doctorat a Codruţei Kovesi să dea un verdict favorabil acesteia. 

"În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma, pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cum comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc", a susţinut Ghiţă.

news.ro

Vizualizări: 1,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: