Ghizii de la Centrul “Brâncuși” mai mult au șomat în 2020

De mai bine de șase luni, ghizii care lucrează la Direcția de Turism din cadrul Primăriei Târgu Jiu nu au mai fost în teren. Ultimul grup de turiști care a solicitat un ghid de la Centrul de Informare "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu a venit în municipiu la finalul lunii februarie. Informația a fost făcută publică de conducerea instituției care pune totul pe seama epidemiei de coronavirus.

“Ca urmare a situației generate de pandemia de Covid 19, ghizii din cadrul CNIPT au fost solicitați atât de grupuri numeroase de turiști din țară și din străinătate, în special în primele luni ale anului, cât și de grupuri mai restrânse sau familii”, se arată într-o informare a Direcției de Turism.

Mai departe, sunt enumerate zilele în care ghizii au avut activitate. Mai exact, pe 18 februarie, când au ajuns la Târgu Jiu 40 de studenți din Italia, Portugalia, Grecia și Turcia, prin programul Erasmus+, apoi a urmat o vizită a unui ghid la o școală din Târgu Jiu, la activitatea dedicată omagierii lui Brâncuși.

Următorul tur ghidat la Târgu Jiu a fost în 25 februarie când alți turiști au ajuns în orașul lui Brâncuși prin programul Erasmus și până la sfârșitul lunii februarie, mai mulți liceeni din municipiu au fost în practică la Centru. De atunci, după cum se notează în informarea ajunsă în mapa aleșilor locali, turiștii ajunși la Târgu Jiu nu au mai cerut ajutorul ghizilor și nici ghizii, la rândul lor, nu au mai ieșit în teren să întâmpine vreun vizitator ajuns să vadă Ansamblul Monumental Calea Eroilor.

Din cauza pandemiei, multe evenimente programate de Direcția de Turism din Târgu Jiu au trecut în mediul online, iar sume importante de bani destinate organizării acestora au fost direcționate spre cele dedicate stopării răspândirii noului coronavirus.

Galerie foto


Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: