Gigel Ştirbu: Comisia care analizează situaţia Porţii Sărutului se va reuni între 15 şi 18 februarie

Comisia de experţi care va studia situaţia restaurării componentei sculpturale "Poarta Sărutului" din cadrul Ansamblului "Constantin Brâncuşi" de la Târgu-Jiu se va reuni în perioada 15 - 18 februarie, a declarat ministrul Culturii, Gigel Ştirbu.

Potrivit unui comunicat, "în program sunt prevăzute întâlniri la Bucureşti şi Târgu-Jiu, precum şi vizita la Ansamblul Monumental Calea Eroilor".

Din Comisia Internaţională Brâncuşi fac parte trei profesori renumiţi din domeniul artelor plastice şi al sculpturii, care îşi desfăşoară activitatea la Muzeul Regal de Arte Frumoase din Bruxelles, Universitatea din Viena, respectiv Universitatea din Viena şi Duke University din Statele Unite ale Americii.

La începutul reuniunii, membrii Comisiei vor avea la dispoziţie o documentare amplă, realizată de partea română, prin intermediul unor specialişti în optoelectronică, petrografie şi restaurare.

"Pe parcursul desfăşurării lucrărilor, Comisia va asculta punctele de vedere diferite ale tuturor celor care au calitatea de a se implica pe acest subiect. Vom avea şi o discuţie cu liderul contestatarilor formelor de restaurare, din Târgu-Jiu", potrivit sursei citate.

Detalii pe Mediafax

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: