Giorgi vrea salarii mai mari la Minprest

Minprest Serv Rovinari se pregătește să negocieze salarii mai mari pentru angajați. Nu este vorba de toate categoriile de salariați, ci de aceia care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Cei mai mulți se ocupă de descărcarea vagoanelor de cărbune. Munca este grea, iar banii sunt prea puțini așa că cei de la Minprest găsesc cu greu forță de muncă să acopere posturile disponibile.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, a explicat că a solicitat mai mulți bani pentru salarii. A estimat un buget pentru anul viitor și l-a înaintat celor de la Complexul Energetic Oltenia. Cea mai arzătoare problemă este la descărcarea vagoanelor. Cel puțin în zona Doljului, societatea nu reușește să ocupe locurile de muncă disponibile din cauza salariului foarte mic.

Mulți oameni preferă să muncească în construcții, unde au fost majorate salariile, a mai explicat Giorgi: „Am făcut cunoscut Complexului Energetic Oltenia că pentru anumite segmente de activitate trebuie să plecăm de la o bază de salarizare mai mare decât anul acesta. M-aș referi strict la cei care se ocupă de activitatea de descărcări vagoane pentru că este o muncă foarte grea. Ținând cont de salariile care sunt în partea de construcții, unde se pleacă de la 3.000 de lei, rămânând în mână undeva la 2.250 lei net, oamenii merg acolo”.

Negocierile pentru un buget mai mare la salarii vor demara de anul viitor. „Noi avem salariul minim pe economie. Așa că omul nu are de ce să vină să se hămălească la descărcat de vagoane pentru că poate să meargă în construcții pentru un salariu mult mai mare. O eventuală majorare a salariilor și la Minprest ține de negocieri, de disponibilitatea Complexul Energetic Oltenia de a acorda un buget pentru activitatea respectivă, pentru că fără aceasta nu se poate în Complexul Energetic Oltenia. Nu se poate lipsi CEO de un prestator pe activitatea respectivă sau să direcționeze salariați proprii. Dacă nu ai pe cineva să descarce vagoanele, nu are cum să funcționeze termocentrala. Este cazul celor de la Craiova II, Ișalnița și Turceni. Sunt probleme acolo. Vom face o simulare când vom vedea câți descărcători va solicita CEO. Noi am transmis cam ce buget ar fi nevoie. Au fost situații în cursul verii când nu aveam oameni să descărcăm vagoanele”, a mai spus Gabriel Giorgi, la TV Sud.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: