Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Noi contracte pentru transportul minerilor. Milioanele de euro, împărțite după Crăciun

Complexul Energetic Oltenia organizează două licitații pentru transportul minerilor către carierele din Motru și Jilț.

Suma oferită de CE Oltenia se apropie de 15 milioane de lei, iar contractele se vor încheia pe o perioadă de doi ani.

Cei mai mulți bani sunt alocați pentru închirierea de autobuze și microbuze cu șofer care să transporte muncitorii la sediul celor două cariere miniere de pe raza comunei Mătăsari. În acest caz, contractul a fost împărțit în două loturi. Au fost stabilite 20 de trasee pentru Cariera Jilț Nord și alte 13 pentru Jilț Sud. În total, transportatorii vor primi peste 8,7 milioane de lei, fără TVA, pentru a asigura transportul salariaților, în condiții de siguranță și transport, de la domiciliu la locul de muncă și retur. Firmele de transport sunt așteptate cu ofertele imediat după Crăciun.

O altă licitație deschisă vizează închirierea de mijloace de transport pentru minerii din bazinul Motru. Autobuzele vor efectua curse pe 18 trasee. Vehiculele trebuie să fie dotate, între altele, cu instalații de încălzire, sonorizare și aer condiționat. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 3 ianuarie 2020.

Nu de puține ori, salariații s-au plâns de condițiile de transport oferite de CE Oltenia. „Sunt autobuze de doi lei, care își pierd ușile pe drum”, atrăgea atenția liderul de sindicat din zona Motru, Nicu Bunoaica.

Cum transportul salariaților este asigurat prin contractul colectiv de muncă, CE Oltenia virează, an de an, sume frumușele de bani în buzunarul firmelor de transport. Prestatorii de servicii sunt cunoscuți, fiind vorba cam de aceleași firme care trăiesc de pe urma contractelor cu CEO.

Vizualizări: 3,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: