Desert delicat fără zahăr şi făină

Pentru diabetici dar şi cei care au nevoie de o alimentaţie sănătoasă există dulciuri care pot fi pregătite fără zahăr. Un tort ușor fără făină, fără unt și fără zahăr este tortul extrem de fin cu gust de miere și vanilie.

Tortul fără zahăr este îndulcit cu miere şi are în compoziţie brânză grasă sau degresată, în funcţie de preferinţe, ouă şi lapte.

Ingrediente:

– 600 gr de brânză de vaci (orice grăsime sau degresată);

– 2 ouă;

– 100 gr de miere (sau 150-200 gr dacă preferați deserturile dulci);

– 1 vârf de cuțit de vanilie (sau 20 gr de zahăr vanilat);

– 40 gr de amidon (de preferat);

– 500 gr de lapte (pentru cremă) + 100 gr (pentru gelatină);

– 18-20 gr de gelatină.

Mod de preparare: Amestecați gelatina cu lapte și o lăsați să se umfle timp de 10 minute. Amestecați ouăle cu amidon și 50 gr de lapte, până la omogenizare.

Turnați laptele rămas și fierbeți compoziția la foc mediu timp de 7-8 minute, amestecând continuu, până devine densă și apar primele bule.

Lăsați crema să se răcorească, adăugați miere, vanilie și amestecați.

Pasați brânza de vaci cu blenderul vertical, cât să devină omogenă, apoi adăugați crema și continuați să amestecați cu blenderul. Înfierbântați gelatina, cât să se topească, dar nu mai mult de 60°С, ca să nu-și piardă proprietățile de gelificare. Adăugați gelatina în compoziția de brânză și amestecați.

Tapetați baza inelului de patiserie (18-20 cm) cu staniol, transferați compoziția, îl acoperiți cu folie de plastic și îl dați la frigider pentru 6-8 ore. Treceți cu un cuțit subțire pe marginile formei și o îndepărtați apoi decorați tortul cu ciocolată topită (fără zahăr) și fructe. Rezultatul este un tort aerat din brânză de vaci cu o textură nemaipomenită şi gust de vanilie.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: