Salată de castraveți conservată pentru iarnă

Castraveții pot fi conservaţi pentru iarnă în multe feluri, unul destul de interesant fiind cel coreean de salată de castraveţi la borcan. Salata coreeană poate fi servită deja a doua zi sau poate fi conservată pentru iarnă.

Puteți folosi orice fel de castraveți dar ideali sunt cei mari care se potrivesc perfect pentru tăiere în stilul acestei salate. Salata se păstrează la frigider timp de cel mult 2 săptămâni sau se pune la borcan pentru iarnă.

Ingrediente:

-1,5 kg de castraveți;

-250-300 gr de morcov;

-150-200 gr de ardei gras (de preferat roșu);

-½ de ardei iute – opțional;

-1 căpățână de usturoi (50 gr);

-25-30 gr de sare (1 lingură cu vârf mic);

-60-65 gr de zahăr (2 linguri cu vârf);

-120 gr de ulei (½ de pahar);

-20-25 gr de condiment pentru morcov în stil coreean (1 lingură);

-2 linguri de oțet 9% (30 gr).

Mod de preparare: Treceți morcovul prin răzătoarea mare astfel încât să obțineți un pai scurt și adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică. Curățați ardeiul gras și ardeiul iute de cotor și semințe, apoi îi tăiați pai scurt și îi transferați în vasul cu morcov.

Îndepărtați ambele capete ale castraveților, apoi îi tăiați pe diagonală felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.  În vasul cu legume, adăugați sare, zahăr, ulei, condimente și oțet. Amestecați foarte bine salata, până sarea și zahărul se topesc aproape complet.

Transferați legumele într-un recipient, îl acoperiți cu capac și îl dați la frigider pentru 24 de ore, timp în care castraveții vor lăsa zeamă și toate gusturile se vor întrepătrunde.

Dacă ați decis să conservați salata, atunci repartizați legumele în borcane, le umpleți cu zeamă, le acoperiți cu capace și le sterilizați la fierbere ușoară timp de 10 minute.

Vizualizări: 1,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: