Zarzavat conservat rapid pentru iarnă

Zarzavatul pentru ciorbă este o conservă universală de legume și verdeață pentru iarnă. Fiecare lingură de acest condiment aromat va da savoare ciorbei pe care o veţi prepara pe timp de iarnă.

Amestecul pentru ciorbe și felul doi se face simplu: fără fierbere, fără sterilizare, fără oțet sau aspirină. Este natural, iar rolul de conservant îl îndeplinește doar sarea. Zarzavatul iese destul de concentrat, 1-2 lingurițe pentru o mâncare vor fi suficiente, și, probabil, nu va mai trebui să o asezonați cu sare. Nici un condiment uscat nu va oferi preparatelor dumneavoastră un astfel de gust.

Ingrediente:

-250 gr de ardei gras;

-200 gr de ceapă;

-250 gr de morcov;

-30 gr de pătrunjel;

-15 gr de mărar;

-700 gr de roșii;

-250 gr de sare neiodată.

Mod de preparare: Spălați ardeiul gras, îl uscați cu un prosop curat, apoi îndepărtați semințele, cotorul și nervurile albe şi tăiați ardeiul cuburi mici sau pai.

Tăiați ceapa cuburi, treceți morcovul prin răzătoarea mare și mărunțiți verdeața (spălată și uscată). Transferați toate legumele într-o cratiță sau vas încăpător.

Spălați roșiile, le uscați cu un prosop curat, îndepărtați cotorul și le tăiați bucăți.  Roșiile trebuie să fie fără semne de stricat, iar deteriorările naturale le îndepărtați. Treceți roșiile prin mașina de tocat carne direct în cratița cu legume. Adăugați sare, amestecați foarte bine și lăsați legumele pentru 30-60 de minute, cât să se dizolve sarea. Între timp, puteți amesteca de câteva ori.

Spălați borcanele cu bicarbonat de sodiu, apoi le clătiți bine cu puțină apă amestecată cu oțet 70% şi sterilizați capacele prin fierbere.

Amestecați zarzavatul, îl repartizați în borcanele curate și le închideți ermetic cu capacele reci și uscate. Lingura cu care adăugați legumele în borcane trebuie să fie curată.

Vizualizări: 1,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: