Gogu Ruşeţ rămâne fără cascheta cu bani

Senatorul PDL de Gorj Ion Ruşeţ a primit o lovitură de graţie de la propriul partid. Camera Deputaţilor a decis ieri că funcţia de parlamentar este incompatibilă cu cea de lider în federaţii sau confederaţii sindicale.

Liderul sindical Bogdan Hossu chiar comenta anul trecut situaţia prietenului său Gogu Ruşeţ, căruia i-a transmis că nu e moral să poarte două caschete, una de politician al puterii, alta de sindicalist. De altfel, Hossu era convins că Ruşeţ are cel mult o funcţie onorifică în sindicat. Atât de onorifică, încât anul trecut i-a băgat în buzunar venituri legale de 70.907 RON, mult mai mult decât i-a asigurat salariul de senator. Senator al României, după cum îi place să se prezinte. Deci, cascheta de sindicalist, cel puţin la vedere, era mai bănoasă decât cea de politician. Spunem era, pentru că din cea mai recentă declaraţie de interese a senatorului rezultă că s-a autosuspendat pe 3 noiembrie 2010 atât din funcţia de preşedinte al USME Jilţ-Turceni, cât şi de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine - Energie. Interesant este că a anunţat acum, în iunie, că s-a suspendat pe 3 noiembrie anul trecut, în condiţiile în care în declaraţia de interese din 2 noiembrie 2010 şi-a trecut bine-mersi funcţiile.

Acum, de ce s-a autosuspendat Ruşeţ a doua zi după ce şi-a completat declaraţia de interese sau dacă a făcut-o pe bune, rămâne de văzut. Important este că, dacă până acum avea posibilitatea să renunţe la autosuspendare când avea chef, de această dată nu mai are această opţiune. Oricum, să fii senator al României face toţi banii, adică e o caschetă mai goală, dar cu prestanţă.

Sigur, nu ne bucurăm de răul omului, că nici nu credem că îi merge rău. Ne amuzăm doar de reacţia de ieri a lui Ion Ruşeţ, atunci când un reporter Gorj TV a dorit să îi ia un punct de vedere pe această temă. „Nu vă spun nimic decât dacă mă invitaţi la o emisiune la Gorj TV”, a spus senatorul, care nici nu a mai aşteptat răspunsul, că a şi închis. Sigur, Ruşeţ avea deja răspunsul, că doar i s-a mai transmis că nu este invitat ca să nu îşi strice imaginea la o televiziune despre care nu conteneşte să spună că trăieşte din bani furaţi. Şi mai spune că atunci când are el chef îi închide robinetele. Noi ştim că doar se laudă, că nu are un politician, oricare ar fi el, puterea să omoare o televiziune, dar senatorul are o problemă dacă îşi imaginează că aşa funcţionează lucrurile. Ni-l şi imaginăm pe Ruşeţ instalator, pornind robinetul, oprind robinetul.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: