Golea acceptă bani în rate de la asociaţii clubului Pandurii

Pandurii Târgu Jiu nu a câştigat încă procesul cu asociaţii, prin care le cere să contribuie cu milioane de euro la bugetul echipei de fotbal, dar deja a planificat banii. Administratorul special Marin Golea spune că este dispus la încheierea unei tranzacţii, astfel încât acţionarii să dea banii în tranşe.

Pandurii şi-a dat asociaţii în judecată, în primăvară, solicitând circa patru milioane de euro, bani cu care aceştia s-au angajat în trecut să finanţeze clubul, dar pe care nu i-au mai dat. Judecătorii au dispus realizarea unei expertize, următorul termen de judecată fiind 12 iunie.

Marin Golea, administrator special, a spus că ar accepta plata banilor în rate, dacă ar câştiga. „Mizez pe faptul că vom face o tranzacţie, în condiţiile în care vom câştiga procesul, în sensul de a da fiecare lunar o sumă de bani”, a spus Golea la Radio Infinit.

Interesant este că Pandurii se plânge că nu are acţionarii alături, dar pe de altă parte îi dă în judecată. „Demersul juridic pe care l-am făcut nu trebuie să îi ofenseze pe asociaţi, deşi acum două săptămâni au lansat nişte ameninţări subtile, că mă dau în penal pentru abuz. Au posibilitatea să se retragă, de ce nu fac acest lucru?”, a spus Golea.

În anii trecuţi, asociaţii de la Pandurii semnau anual acorduri de finanţare, pentru ca Pandurii să poată demonstra la Liga Profesionistă de Fotbal că are capacitatea financiară de a juca în Liga I. Cei cinci asociaţi de la Pandurii sunt: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Artego Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Sancţiunea prevăzută în statut pentru neplata contribuţiei este excluderea din asociere, dar asta ar însemna să fie excluşi toţi asociaţii.

Golea a spus că a văzut o atitudine pozitivă la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Acesta din urmă susţine că trebuie ca toţi factorii de decizie să se aşeze la masă pentru a găsi soluţii. „Trebuie să discutăm foarte serios în perioada următoare, pentru că timpul trece în defavoarea noastră”, a spus Cosmin Popescu, menţionând însă că doar cu sprijinul firmelor din Gorj poate fi finanţată activitatea sportivă.

Vizualizări: 1,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: