Golea: Sindicatul de la UMC Rovinari n-o să dispară

Preşedintele Sindicatului „Minerul” EMC Rovinari, Marin Golea, spune că nu se simte ameninţat de posibilitatea pierderii unor sindicalişti odată cu reorganizarea Unităţii de Mentenanţă de la Rovinari. “Nu m-ar afecta sub nicio formă. Doar dacă mi-ar lua echipe şi le-ar duce la Vâlcea sau Mehedinţi, dar e puţin probabil pentru că sunt în proces de externalizare”, spune Golea.

Vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a spus că, în opinia sa, conducerea Complexului Energetic Oltenia vrea să reorganizeze unitatea de la Rovinari, care se ocupă cu reparaţiile în companie, pentru a sparge sindicatul condus de Marin Golea. Asta pentru că, prin înfiinţarea de secţii de mentenanţă în toate unităţile miniere, ar exista posibilitatea ca unii sindicalişti să treacă de partea sindicatului carierei în care va fi transferat. “Marin Golea are nişte nuclee foarte puternice la benzi magistrale unde aproape toţi oamenii sunt la el, de asemenea la secţia mecanică şi electrică, în cadrul mentenanţei Rovinari. Prin divizarea lor, poate se gândeşte conducerea că oamenii vor pleca la vestitul Căldăruşe, ceea ce e puţin probabil”, a declarat Dumitru Pârvulescu pentru Radio Infinit.   

Marin Golea spune că nu se teme de o divizare a sindicatului pe care îl conduce, indiferent de deciziile care se vor lua la nivel de CE Oltenia.“Cei din conducere pot să facă ce vor însă sindicatul de la UMC Rovinari n-o să dispară niciodată. Nu au cu cine să-i motiveze, să vină să promită că fac cu ei nu ştiu ce. Fac, nu fac, tot rămân cu 15 oameni, orice reorganizare ar face dumnealor. Nu cred că e prea mare importanţa acestei unităţi miniere de mentenanţă încât să facă lucrul acesta în ideea de a-mi sparge sindicatul”, a spus Marin Golea.

Conform lui Marin Golea, Sindicatul „Minerul” EMC Rovinari mai numără în prezent 1900 de membri.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: