Maidanezii din Târgu Jiu, duși în Hunedoara. Asociațiile contestă decizia!

Consiliul Local Târgu Jiu a votat asocierea cu o organizație de gestionare de câinilor fără stăpân din județul Hunedoara, dar asociațiile de profil anunță că vor ataca decizia.


 Hotărârea prevede ca maidanezii din Târgu Jiu să fie capturați de către lucrătorii acestei asociații din Hunedoara și duși, apoi, în adăposturile din județul vecin. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că, pentru o perioadă de 14 zile, câinii fără stăpân care vor fi capturați se vo afla în padocul din Târgu Jiu. Acesta a mai precizat că sumele alocate nu vor fi mai mari decât cele pentru societatea Edilitara, care se ocupa până acum de acest serviciu, asta deși câinii vot fi transportați pe distanțe de zeci sau sute de kilometri. 

Patricia Paraschiv, vicepreședintele Asociației de Protecția Animalelor, spune că maidanezii din Târgu Jiu vor fi uciși după 14 zile: „După 14 zile se va aplica eutanasierea câinilor fără stăpân, care înseamnă, de fapt, uciderea lor, deoarece vorbim de animale sănătoase și tinere“. Aceasta spune că hotărârea va fi atacată de către asociațiile de profil din județul Gorj și din țară: „O să contestăm hotărârea pentru că nu este legală. Au fost inițiate demersurile și va fi depusă contestație atât de către asociația noastră, cât și de altele din țară“. Patricia Paraschiv a mai spus că această soluție nu va rezolva problema câinilor fără stăpân: „Această metodă, a uciderii câinilor, a fost aplicată și de alte orașe, cum ar fi Brașov, care acum a anunțat că renunță, deoarece este ineficientă. Cea mai bună metodă o reprezintă sterilizarea, amenajarea de padocuri și educația. Câinii sunt pe străzi datorită nouă, a oamenilor. Locul câinilor nu este pe străzi“. 

Vizualizări: 3,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: