Gorj: Alți doi elevi infectați

Zeci de elevi din județul Gorj s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul anului școlar. Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, nu mai puțin de 26 de elevi au fost declarați pozitivi la testul Covid, 9 cadre didactice și două persoane din cadrul personalului auxiliar.

De asemenea, de la ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică Gorj, alți 2 elevi au fost depistați pozitiv la testul Covid-19.

”Din datele comunicate de către DSP Gorj până astăzi la orele 11:00, 2 elevi de la Colegiul "George Coșbuc" din Motru au fost confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. De asemenea,  în intervalul 13 - 24 septembrie 2021, sunt infectate 2 persoane - didactic auxiliar, 9 cadre didactice și 26 de elevi”, transmite ISJ Gorj.

Până în acest moment, sunt  5 localități din județul Gorj care au trecut în scenariul roșu. Este vorba despre Crasna, Samarinești, Dragotești, Roșia de Amaradia și Godinești.

”Situația va deveni din ce în ce mai critică. Oamenii nu înțeleg ca în spațiile aglomerate și închise să poarte masca de protecție. Va veni și decontul. Vom avea și o întâlnire cu Comitetul pentru Situații de Urgență și vom stabili ce măsuri vor fi luate în localitățile care au intrat în scenariul roșu”, a spus Marcel Iacobescu, subprefect cu atribuții de prefect.

De asemenea, în localitatea Crasna, elevii deja au trecut în sistem de învățare online, din cauză că incidența a trecut de șase cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Vizualizări: 2,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: