Gorj: Ambulanță special pregătită pentru suspecții de coronavirus

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a pregătit o salvare special pentru suspiciunile de coronavirus. Ambulanța este dotată atât cu echipament de protecție pentru personalul medical care merge la astfel de intervenții, cât și pentru bolnav, dar și cu substanțe dezinfectante. După fiecare intervenție, salvarea este dezinfectată.

Această ambulanță intervine doar la cazurile unde există suspiciuni de persoane infectate cu noul coronavirus. Asta în timp ce oamenii la care a fost confirmată deja această infecție sunt preluați cu izoleta și cu ambulanța de transport victime multiple a celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

„Avem o ambulanță pregătită doar pentru suspiciunile de coronavirus. Este dotată cu toată aparatura necesară monitorizării pacientului plus toată dotarea necesară dezinfectării, echipării personalului care merge la caz. Avem substanțe dezinfectante, măști de protecție, costume de protecție. Sunt trei costume pentru cei trei membri ai echipajului, medic, asistent, ambulanțier și toată dotarea necesară pentru a interveni cât mai rapid”, a declarat Ionel Ianc, ambulanțier în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

După fiecare intervenție, ambulanța este dezinfectată și pregătită să preia cazurile noi. „După ce se întoarce mașina de la cazul de suspiciune de coronavirus, autospeciala este dezinfectată cu dezinfectanții pe care îi avem în dotare. Echipajul are o cameră de dezinfecție, special amenajată, unde își dă costumul jos, se dezinfectează pe mâini, mașina este și ea dezinfectată după fiecare intervenție”, a mai explicat Ionel Ianc.

Galerie foto



Vizualizări: 1,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: