Primul deces în România al unui pacient cu Covid-19

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Potrivit primarului din Filiași, bărbatul avea cancer în fază terminală și plecase din spitalul din Franța pentru a muri acasă.

Reamintim că persoanele cu afecțiuni cronice și bătrânii sunt cei mai vulnerabili la Covid-19, cei sănătoși făcând forme ușoare ale bolii, cu simptomele unei simple răceli. Problema este că transmiterea noului coronavirus este foarte rapidă și de poate face de la persoane aparent sănătoase către bătrânii și bolnavii vulnerabili.

Bărbatul din Filiași care a murit duminică a intrat în contact cu circa 23 de cadre medicale, dar testele făcute până acum acestora au fost negative.

Vizualizări: 1,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: