Studentul testat pozitiv povestește totul pe facebook. A decis singur izolarea și testarea!

Tânărul de 21 de ani din Gorj, student la Barcelona, a decis să povestească pe pagina de socializare cum de a ajuns să fie pozitiv la testul de coronavirus. Răzvan a vorbit despre simptome, despre măsurile de izolare pe care singur le-a luat, dar și că decizia de a face testul i-a aparținut.

Răzvan a ținut să menționeze că nu a pus pe nimeni în pericol: "Fac apel la CALM si la RESPECTAREA intimității, întrucât, de la intrare in tara si pana in momentul comunicarii rezultatului nu am pus in pericol pe NIMENI, nu am intrat in contact direct cu absolut NIMENI. Nu inteleg de ce presa vine cu aceste articole care instiga la panica si violează linistea personala".

Tânărul este internat la Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Iată cum relatează el despre primele simptome: "Incepand cu data de 10.03 am inceput sa prezint simptome specifice unei raceli normale. Mentionez ca ma aflam in Spania, in imprejurimile Barcelonei, unde studiez. Vazand ca simptomele persista, joi, 12.03 am decis sa sun autoritatile locale din Spania. Acestia au decis sa nu ma testeze, intrucat ancheta lor arata ca nu am intrat in contact direct cu o persoana infectata, iar astfel sansele sa fi contactat virusul sunt extrem de mici. Au decis ca nu se impune nici izolarea la domiciliu. Sambata, 14 martie, am plecat spre aeroport, întrucât nu mi se impusese nici o metoda de izolare, iar toate simptomele in afara de un disconfort la nivelul gatului disparusera. Randul pe care am stat in avion a fost gol, iar mai mult, ca masura de protectie, am purtat masca".

Nici la aeroport, nu i-a cerut nimeni să se izoleze: "Am aterizat pe aeroportul Henri Coandă Otopeni, de unde mi-am luat masina personala, din nou, fara sa intru in contact cu cineva si am plecat spre comuna Sacelu, unde urma sa ma auto-izolez pentru urmatoare 14 zile (tin sa precizez ca aceasta decizie a fost voluntara, nu impusa). Desi din seara de 15.03, toate simptomele disparusera, am considerat ca este necesar sa ma testez, intrucat veneam dintr-o zonă de risc si pana atunci prezentasem simptomatologie ce putea corespunde infectarii cu virusul Covid19. Am fost testat pe data de 17.03, iar pe data de 19.03 rezultatele s-au intors cu vesti proaste : pozitiv Covid19. In dimineata de astazi, 20.03, am fost transportat, de catre un echipaj SMURD, la Craiova".

Răzvan le transmite tuturor să aibă parte de sănătate și să nu intre în panică, dar și să se informeze din surse oficiale. Tânărul a dat dovată de transparență utilă societății, dar din păcate autoritățile au refuzat vineri să comunite pe tema celor două cazuri nou-apărute, motivând că tăcerea li s-a impus de la București, după scurgerea în presă a unui document de lucru al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
 
 
 

 

România are disponibile în acest moment, în cele 10 centre de testare pentru coronavirus din țară, un total de 5.400 de teste PCR (Polymerase Chain Reaction) - testare prin biologie moleculară genetică, cea mai sigură metodă pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus - au declarat vineri seară reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică privind coronavirus pentru HotNews.ro.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat că în perioada următoare urmează să ajungă în țară un nou stoc de teste.

Potrivit surselor HotNews.ro, este vorba de 45.000 de kituri de testare (fiecare kit având câte 150 de teste) care ar urma să ajungă în România în jurul datei de 30 martie - începutul lunii aprilie.

Vizualizări: 3,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: