Gorjean inconștient! A mers la operație și nu le-a spus medicilor că vine din Germania

Tot mai multe exemple de inconștiență apar în aceste zile în județul Gorj. Un tânăr care s-a întors recent din Germania a ajuns la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, cu peritonită, și a fost operat. Acesta nu a recunoscut la triaj că a fost în străinătate. Au aflat medicii din propria anchetă, așa că și-au luat imediat măsuri de protecție, iar pe tânăr l-au izolat.

Tânărul s-a întors luni din Germania. S-a simțit rău și a mers la spital. La cortul de triaj epidemiologic, el a fost întrebat dacă a călătorit recent în străinătate. Nu a spus adevărul. Le-a declarat medicilor că nu a fost în afara țării în ultima perioadă, așa că a intrat în circuitul normal în spital. La scurt timp, medicii aveau să afle că pacientul nu a fost tocmai sincer.

Personalul medical care l-a tratat a apucat să-și ia măsuri de protecție, dar și să salveze viața tânărului pe care l-au operat de peritonită. „După ce a trecut de triaj, aflăm după o zi, două, că se pare că a venit din Germania, cum avem acum un băiat operat care a venit luni din Germania. Nu a spus la nimeni. Joi seara a venit la noi. Noroc că ancheta făcută de colegi a fost foarte aprofundată. L-am ținut la izolator până vineri, i-am recoltat, a fost operat. Era peritonită. L-am operat după ce ne-am luat și noi medicii măsuri de protecție, echipament. Tânărul este bine. Așteptăm rezultatele pentru că i-au fost luate teste pentru coronavirus”, a explicat Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești.

Medicii au făcut un nou apel la bolnavi să spună adevărul. Un pacient infectat cu coronavirus s-ar transforma într-un real pericol dacă ar intra în circuitul normal, în spital, unde ar fi în contact cu alți bolnavi și medici. „Din partea personalului, responsabilitatea este aproape 100%, atât medici, asistenți, infirmiere. Observați că de la portar până la manager, toată lumea este implicată. Problemele pe care le întâmpinăm sunt din partea pacienților pentru că se pare că nu vor să înțeleagă, nu vor, nu pot sau nu știu ce alte interese au, că nu spun adevărul. Aici avem probleme în fiecare zi. Oamenii nu înțeleg că trebuie să spună adevărul, să spună dacă vin din străinătate ca să putem și noi să ne protejăm, să protejăm restul pacienților”, a mai spus Târziu.

De menționat este însă faptul că oricine declară pe propria răspundere lucruri false riscă să fie cercetat penal. (A.A.)

Vizualizări: 6,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: