Zece mii de lei amendă pentru un supermarket din Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au efectuat controale în 21 de unități alimentare de pe raza județului. Angajații instituției au descoperit și câteva nereguli, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 12.000 de lei.

Cea mai mare amendă, în cuantum de 10.000 de lei, a fost primită de către un supermarket. Aici, inspectorii DSV Gorj au găsit mai multe kilograme de pește ce era depozitat într-un congelator neîntreținut corespunzător.

”A fost aplicată o amendă de 10.000 lei la un supermarket, întrucât a fost identificată cantitatea de 14 kg macrou congelat care nu prezenta elemente de identificare și era depozitată într-un congelator neîntreținut corespunzător (depuneri mari de gheață, chedere neigienizate). Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea acesteia către neutralizare”, transmit reprezentanții DSV Gorj.

Cu o amendă de 1.200 de lei s-a ales și o pizzerie, întrucât personalul lucrător nu purta echipament de protecție sanitară, iar fișele de sănătate nu erau vizate la zi de către medicul de Medicina Muncii. Tot aceeași sancțiune a mai primit-o și un magazin alimentar.

Localitățile luate la control de către inspectorii DSV Gorj sunt: Baia de Fier, Bălănești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Căpreni, Cătunele, Motru, Mușetești, Novaci, Polovragi, Rânca, Rovinari, Runcu, Schela, Scoarța, Stănești, Stejari, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Turcinești. 

Vizualizări: 2,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: