Pîrvulescu (FNME): Nu s-a pus nimic în locul celor 40.000 de locuri de muncă dispărute

În ciuda vocilor care sunt îngrijorate de programul de restructurare prin care urmează să treacă producătorul de energie din Gorj, sindicaliștii sunt optimiști. Spun că planul de restructurare rămâne colacul de salvare al Complexului Energetic Oltenia. Fără el, ne așteaptă o situație gravă, dar și aceasta este destul de dură, a descris Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Faptul că vor dispărea mii de locuri de muncă din minerit și energie nu îi bucură deloc pe cei din companie, dar acest lucru se va răsfrânge asupra economiei întregului județ.

Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, a explicat că, în zece ani, compania va rămâne cu doar cinci mii de salariați. “Suntem obligați să credem în el pentru că altfel ne așteaptă o variantă mult mai gravă și eu nu îmi doresc, că este și aceasta destul de dură. Chiar dacă mulți colegi vor pleca spre pensionare, din 13 mii câți eram la începutul anului, ajungem spre 5.000 în 2029-2030 nu e un lucru chiar atât de bun pentru economia județului și pentru locurile de muncă din Gorj”, a declarat Pîrvulescu, la Tele3.

Trist este că nu există nicio alternativă în județ și că nu s-a pus nimic în locul job-urilor din minerit. „Nu s-a pus nimic în locul celor 40 de mii de locuri de muncă ce au dispărut odată cu începerea restructurării din 1997 până în prezent. Nu se va pune nimic în locul celor opt mii de locuri de muncă ce vor dispărea în următorii zece ani”, a încheiat președintele FNME.

Vizualizări: 3,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: