Lider de sindicat: Minerii ar fi în stare să iasă în stradă

Minerii au ajuns la capătul răbdărilor și ar fi în stare să iasă în stradă! Este avertismentul ce vine de la sindicalistul Nicu Bunoaica. Picătura care a umplut paharul minerilor este Legea Pensiilor. Oamenii au cerut parlamentarilor să modifice legea astfel încât și anul viitor minerii să se poată pensiona în aceleași condiții ca în prezent.

De la 1 septembrie 2021, legea se va schimba, iar minerii vor ieși ceva mai târziu la pensie în comparație cu cei care se pensionează în această perioadă. Explicația este că legea care este acum în vigoare le permite minerilor să se pensioneze la 55 de ani cu o contribuție de 30 de ani. Iar din toamna anului viitor, dacă legea nu va suferi modificări, ar urma ca minerii să se pensioneze la 56 de ani și după 35 de ani de contribuții.

„Cei din zona minieră ar fi în stare să iasă în stradă pentru că nu mai rezistă și nu mai au nimic de pierdut. Am ajuns penibili, să vorbim de energie, de dublarea salariului, de sute de lei să le dăm la salarii și oamenii se încălzesc la burlane. Nu mai au nimic. La Roșia, de exemplu, așa se încălzesc”, a spus sindicalistul Bunoaica.

Sindicaliștii au cerut din nou să fie modificată legea și speră să aibă câștig de cauză. „Noi am cerut să se modifice Legea Pensiilor. În septembrie, ni se ia grupa de muncă. UE nu va mai permite să ne dea acele avize chiar dacă suntem în aceleași condiții. Ori în grupe normale, ori în grupe speciale. Au fost alocați bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă de la Uniunea Europeană. Va fi sărăcie mare mai ales că eu sunt sigur că nu vom putea implementa acel plan de restructurare. Sunt și externalizări, trebuie să scăpăm de construcții, cimitire, școli, șosele, poduri. Avem de toate, numai mix energetic nu avem”, a mai spus Bunoaica, la Impact TV.

Sute de angajați ai companiei au profitat de actuala lege și au solicitat ieșirea la pensie în acest an.

Vizualizări: 3,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: