Gorj: Cea mai mare corupţie este în sistemul sanitar

Gorjenii prezenţi ieri în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu la evenimentul organizat de Direcţia Generală Anticorupţie împreună cu două asociaţii, respectiv “Labirintul Anticorupţie”, au putut să-şi exprime într-un mod inedit părerea în ceea ce priveşte domeniile în care cred că există cea mai mare corupţie.

Organizatorii le-au pus la dispoziţie celor prezenţi la eveniment patru recipiente. Acestea au fost etichetate cu: Poliţie, Sănătate, Educaţie, Justiţie. Cei care au acceptat testul au fost invitaţi să pună o ceşcuţă cu apă acolo unde au considerat că există cea mai mare corupţie. Din opţiunile celor care au participat la test a reieşit faptul că locul I la capitolul corupţie îl ocupă sistemul sanitar, urmat de justiţie. “Eu consider că în justiţie este cea mai mare corupţie.  Nu pot să spun de ce cred asta, este părerea mea. Sunt o mulţime de infracţiuni în justiţie”, a spus o persoană care a participat la test.

Organizatorii “Labirintul Anticorupţie”,spun că în urma testului făcut în mai multe oraşe ale ţării justiţia a reieşit ca fiind instituţia cea mai coruptă. “ În toate oraşele în care am fost până acum, cele mai multe cazuri de corupţie sunt în justiţie, în sănătate şi în educaţie”, a declarat Iuliana Iliescu, manager proiect, Asociaţia Pro-Democraţia.

Evenimentul organizat de Direcţia Generală Anticorupţie în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia şi Fundaţia Hanns Seidel Romania îşi propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni în legătură cu fenomenul corupţiei, modalităţile de combatere şi sesizare a faptelor de corupţie şi promovarea liniei Tel Verde 0800.806.806. Organizatorii au spus că la acest număr de telefon se pot face şi sesizări anonime. Gorjenii prezenţi la eveniment au primit la intrarea în labirint şi un chestionar în care au trebuit să identifice varianta corectă, iar la ieşire li s-au oferit materiale informative, dar şi tricouri, pixuri, brelocuri.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: