Angajatul de la Roşiuţa, sub control judiciar

Constantin Berescu, fostul salariat de la Roşiuţa, reţinut marţi pentru 24 de ore, pentru că ar fi încasat ani la rând salariul fără să meargă la serviciu, a fost pus în libertate. Procurorii de la Motru au decis să îl pună sub control judiciar pe perioada anchetei. Potrivit anchetatorilor, Constantin Berescu a încasat, ilegal, peste 100.000 de lei, banii reprezentând prime şi salarii pe doi ani. Acuzaţia este aceea de înşelăciune. Berescu susţinea, după audieri, că acuzaţiile sunt false şi că a fost prezent la serviciu.

Berescu, dar şi şeful său direct Stelian Vintilă, au fost daţi afară de la CE Oltenia. Şi Vintilă a petrecut o noapte în spatele gratiilor. Potrivit anchetatorilor, Berescu era conducător formaţie de lucru la secţia electrică dar se ducea la serviciu de câteva ori pentru a se pune prezent pe toată luna. Poliţiştii au descoperit că în perioada 2012-2014, bărbatul a fost mai mult absent la locul de muncă decât prezent, dar a încasat sume mari de bani.

La sfârşitul lunii iunie, procurorii DIICOT Târgu Jiu l-au prins pe Aristică Benoni Bejinaru, un angajat de la Cariera Roşiuţa, care era pontat ani de zile în timp ce racola minore pe care le obliga să se prostitueze. Unele dintre fete au fost oferite drept bonusuri pentru şefii pe care proxenetul îi avea la Roşiuţa şi care îl pontau prezent la locul de muncă.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: