Ce povești s-au creat în jurul cutremurelor de la Runcu și cum sunt demontate de autorități

Cutremurele înregistrate în ultima lună în comuna Runcu nu doar că au panicat populația, dar au dat naștere și la o serie de povești și de suspiciuni. Pentru a nu crea isterie, autoritățile locale s-au văzut nevoite să le explice localnicilor că informațiile care circulă prin comună sunt doar invenții și au făcut chiar experimente.

În jurul seismelor de la Runcu s-au inventat o grămadă de povești, care circulă prin comună și multe au ajuns și la urechile autorităților.

”Nici nu pot să vă spun ce povești s-au creat în jurul acestor cutremure. Îmi spune lumea că înainte de cutremure se aud detonări la carierele de piatră și apoi se mișcă pământul, am auzit că se vorbește prin sat că am descoperit pe Valea Sohodolului o mină de diamante și că explorăm de zor acolo, că e zonă închisă. M-a sunat cineva să mă întrebe dacă este adevărat că am făcut pe Sohodol bază militară pentru americani, ba că exploatăm gaze de șist și că ar fierbe Sohodolul. Sunt doar povești. La Runcu nu se întâmplă nimic. Doar se mișcă pământul”, a povestit Adi Câmpeanu.

Edilul s-a văzut nevoit chiar să demonstreze localnicilor că tot ce se aude sunt doar povești. ”Când am văzut că mă sună lumea să mă întrebe dacă fierbe sau clocotește Sohodolul am fost nevoit să trimit un angajat de la primărie pe Sohodol cu termometrul și să măsoare temperatura apei în diferite zone și am distribuit filmulețul în rândul sătenilor. Dacă o să continuăm așa nu se mai calcă nimeni în comună”, a mai spus edilul din Runcu.

 

Vizualizări: 3,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: