Gorj: Concedii medicale de zece milioane de euro

Sume importante de bani decontează, în fiecare an, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj pentru concediile medicale. Numai anul trecut, instituția a plătit în jur de 45 de milioane de lei la acest capitol. Cei mai mulți bani au ajuns în conturile Complexului Energetic Oltenia, unde au fost cei mai mulți salariați bolnavi care au solicitat concedii medicale.

Spre sfârșitul anului trecut, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a și rămas fără bani pentru concediile medicale și a fost nevoie să aștepte rectificarea bugetară. „Au fost probleme mari privind restituirea indemnizațiilor aferente concediilor medicale începând cu luna septembrie. Timp de trei luni, septembrie, octombrie, noiembrie, nu s-a efectuat nicio plată. Nu numai la noi, la Gorj, ci în toate județele din țară pentru că nu s-a mai primit finanțare. În cursul anului trecut, vreau să vă spun că și aici am plătit 45 de milioane de lei, o sumă importantă din care 30 de milioane de lei i-am plătit în luna decembrie prin rectificarea care a fost făcută de Guvernul României. Am ajuns cu plățile în termenele legale. Legislația prevede să faci plățile la 60 de zile”, a declarat Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj.

Din cele 45 de milioane de lei, 15 milioane de lei au ajuns la Complexul Energetic Oltenia. Sute de angajați ai companiei au avut nevoie de concediu medical numai anul trecut. „Cam jumătate din bani, 15 milioane de lei, s-a dus la Complexul Energetic Oltenia. Ei aveau și sumele cele mai mari. Au undeva în jurul a 1,5 milioane de lei pe lună, de recuperat. A fost o problemă pentru că nu erau chiar așa vechi. Eram undeva la luna aprilie, dar ei aveau și alte dosare din urmă care nu erau în regulă. Am rezolvat deficiențele astfel încât să le putem plăti”, a mai spus Șurlea, la Radio Târgu Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 2,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: