Federațiile sindicale din CEO, scrisoare comună către ministrul Economiei

Federațiile sindicale care reprezintă cei 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se vor întâlni marți la sediul FNME din Târgu Jiu, pentru a face o adresă comună ministrului Economiei, legată de doleanțele minerilor și energeticienilor cu privire la noul Contract Colectiv de Muncă.

Administrația CE Oltenia a propus o majorare salarială cu 5%, ceea ce este puțin, în opinia liderilor sindicali. Abordarea sindicatelor este la modul că, dacă tot se alege praful de companie în câțiva ani, măcar să fie majorate salariile acum, mai ales că salariații sunt tot mai puțini.

Peste 600 de cereri de pensionare au fost depuse în ultimele luni la Casa de Pensii Gorj din partea celor care beneficiază de legea care a scăzut vârsta de pensionare a celor care lucrează în condiții deosebite. Cele mai multe sunt cereri venite din partea minerilor și energeticienilor din complex.

Liderii sindicali spun că o majorare a salariilor cu 15% ar fi mai potrivită, dar rămâne de văzut ce va spune acționarul majoritar, care este Ministerul Economiei, câtă vreme CE Oltenia a avut pierderi de sute de milioane de euro în fiecare din ultimii doi ani, iar în această primăvară va beneficia de un ajutor de salvare sub forma unui credit din trezorerie, de 1,2 miliarde de lei, pentru achizițioarea certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră. (A.A.)

Vizualizări: 3,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: