Ministrul Economiei anunță patru mii de pensionări la CE Oltenia

Un număr de 4.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona în următorii 4 ani, a declarat luni ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Asta înseamnă aproape o treime dintre salariați.

"Am avut o discuţie cu Directoratul de acolo (..). Mi-au zis că în următorii 4 ani, pe cale naturală, 4.000 de oameni de la CEO vor pleca la pensie. Practic acolo chiar am avea o problemă dacă nu am face lucrurile acestea. Dacă 4.000 de oameni, care înseamnă o treime din oamenii de acolo, se duc la pensie, practic va fi o restructurare naturală din punctul acesta de vedere, s-ar putea să fie nevoie de angajări la Complexul Energetic Oltenia. (..) Sunt 4.000 de angajaţi din cam 12.500 şi ceva, deci cam o treime", a afirmat Virgil Popescu la ZF Power Summit.

Ministrul a calculat că în următorii 6 ani contribuţia energiei produse din cărbune în totalul producţiei de energie electrică din România va scădea cu 5% sau 10%.

"Până în 2026, practic înlocuim la CE Oltenia 1.370 (de megawaţi, n.r.) de producţie de energie electrică pe bază de cărbune cu 1.480 (de megawaţi, n.r.) pe bază de gaz, plus 300 de megawaţi solari, deci, practic, cred că balanţa energetică a României se va muta, probabil că vom avea cărbune un 10-15%, vom avea gaz 30-40%, vom avea hidro un 20%, nuclearul va fi acelaşi. În orice caz, producţia pe bază de cărbune va fi undeva între 10 şi 15%, de unde acum e la 25%", a declarat Virgil Popescu.

Acesta a susţinut că România va deveni dependentă de importuri în cazul în care nu se vor realiza investiţii în producţia de energie electrică.

Vizualizări: 4,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: