Gorj: Drumurile afectate de ploi, reabilitate gratuit de firme private

Ploaia căzută în ultimele două zile a distrus mai multe drumuri din comuna Roșia de Amaradia. Apa de pe versanți a ajuns în debit mare în curțile oamenilor și pe drumuri, producând astfel pagube majore. Pe drumurile afectate s-a intervenit rapid cu angajații de la ajutorul social, dar și cu utilajele firmelor care au executat lucrări în Roșia de Amaradia.

Infrastructura drumurilor a fost serios avariată, mai ales cea a drumurilor pietruite, iar pe drumurile asfaltate s-au depus aluviuni. ”La Roșia de Amaradia a plouat cât pentru tot anul, iar localitate fiind în zonă de deal cu drumuri în pantă, apa a venit de pe versanți, iar încărcătura de balast a ajuns pe carosabil. Pe drumul județean am intervenit de îndată cu beneficiarii de la 416 și încercăm și în zilele următoare să reabilităm situația și să curățim asfaltul”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din comuna Roșia de Amaradia.

Cotojman a cerut și sprijinul agenților economici care au executat lucrări în localitate, pentru a-l sprijini cu utilaje. ”În ceea ce privește refacerea infrastructurii drumurilor afectate și pietruite, am rugat administratorii firmelor care au mai avut contracte cu primăria în anii anteriori să mă sprijine în aceste momente dificile. Am avut plăcuta surpriză ca aceștia să răspundă afirmativ și să ne pună la dispoziție utilaje să reprofilăm partea carosabilă de drum afectată. Vreau să precizez faptul că firmele ne-au ajutat fără nici un ban, adică fără ca primăria să plătească contravaloarea lucrărilor efectuate”, a mai spus Liviu Cotojman.
Cele mai afectate drumuri au fost cele din satele Seciurile, Șitoaie și Stejeri, iar pe ulițe apa a intrat în curțile oamenilor și le-a afectat grădinile.

Vizualizări: 1,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: