Brancardieri cu facultate! Bătaie pentru posturile de la spital

Aproape 150 de candidați și-au depus dosarele pentru a ocupa unul dintre cele 19 posturi vacante de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Interesant este că pentru slujbele de brancardier, care necesită cel puțin opt clase, au fost angajate inclusiv persoane care au terminat o facultate. Angajările sunt fără concurs și se fac pe perioadă determinată de 6 luni.

Cele șase posturi de brancardieri vacante au fost „vânate” de 29 de candidați. Deși postul necesită doar absolvirea unei școli generale, mulți candidați sau venit cu diplomele de bacalaureat și de absolvire a unei facultăți.

Patru dintre noii angajați au studii superioare. Unul dintre aceștia a terminat facultatea cu media 9,50, iar bacalaureatul l-a luat cu 8,45.

Cum principala sarcină a unui brancardier este de a transporta pacienții, acesta trebuie să aibă condiție fizică bună, fiind nevoie de forță pentru manipularea unui pat de spital sau a unei tărgi.

Un brancardier de la Camera de gardă este plătit cu circa 2.500 de lei net.

Dr. Oana Andreea Florescu a fost singurul candidat pentru postul de medic neurolog.

În schimb, 28 de persoane și-au disputat postul de asistent medical debutant la Compartimentul de Nefrologie. Au fost candidați cu aceeași medie de absolvire a școlii postliceale, astfel că departajarea s-a făcut ținându-se cont de media de la examenul de bacalaureat.

Concurență acerbă a fost și pentru postul de la Laboratorul de analize medicale. 25 de candidați și-au dorit să lucreze ca asistent medical. Aici departajarea s-a făcut în funcție de vechimea în specialitatea postului.

Alte 10 candidate și-au depus dosarul pentru cele trei posturi de asistent medical principal la secția ATI I.

Interes a fost și pentru cele trei posturi de asistent medical de la Camera de gardă. Au fost depuse nu mai puțin de 41 de dosare. În acest caz s-a ținut cont inclusiv de stagiile de voluntariat, mulți candidați având aceeași medie de absolvire.

Pe perioada stării de alertă, angajările fără concurs sunt permise în domeniul sănătății.

Galerie foto


Vizualizări: 3,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: