Gorj: Investiții aprobate, de peste un miliard de lei

Vești bune! 1,2 miliarde de lei a alocat Ministerul Dezvoltării pentru primăriile din Gorj. Edilii au depus, în total, 156 de proiecte. 114 dintre acestea au fost aprobate și vor fi finanțate prin Programul "Anghel Saligny". „În viitorul apropiat o să implementăm cele mai mari proiecte pe care comuna noastră le-a avut vreodată”, a afirmat un edil din Gorj. 

Publicarea listei cu primele proiecte acceptate pentru finanțare prin programul Anghel Saligny, printre care se află și cele din Gorj, a provocat un val de reacții în rândul celor care administrează localitățile din județul nostru. Deși mai este cale lungă până când oamenii de rând se vor putea bucura de beneficiile acestor investiții, aflate pentru moment doar pe hârtie, edilii s-au întrecut în postări pe site-urile de socializare.

 

„Fapte, nu vorbe”, a postat primarul din Prigoria, Lucian Goață, după ce a aflat că va primi finanțare pentru două din cele trei proiecte depuse. Astfel, peste două miliarde de lei vechi vor ajunge în comună. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pentru realizarea sistemului canalizare și de alimentare cu apă în satul Bucșana. 

 

Alimentarea cu apă și reabilitarea drumurilor, proiecte care au avut prioritate 

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila a dezvăluit care proiecte au avut prioritate. 

 

"Prioritare au fost, şi de această dată, asigurarea apei potabile în localităţi şi a reţelelor de canalizare, iar drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilităţi sunt realizate. Îi asigur pe locuitori că fiecare localitate care a depus cerere va primi finanţare pentru cel puţin o investiţie", a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă. 

 

Cele spuse de ministrul Cseke Attila se confirmă la o simplă verificare a listei cu proiectele aprobate. De exemplu, primăria Roșia de Amaradia va primi bani pentru două proiecte: reabilitare prin asfaltare drumuri și înființare sistem de canalizare.  

 

Proiecte de reabilitarea a infrastructurii au fost aprobate și pentru comunele care au solicitat fonduri. Printre ele: Padeș, Peștișani, Plopșoru, Polovragi, Runcu, Samarinești, Săcelu, Săulești, Scoarța și Slivilești. 

 

„În viitorul apropiat o să implementăm cele mai mari proiecte pe care comuna noastră le-a avut vreodată. Vă anunț ca s-a finalizat lista cu obiectivele de investiții ce vor fi finanțate prin programul „Anghel Saligny". (...) Acestea sunt: Modernizare drumuri de interes local în comuna Padeș, județul Gorj - 5.500.000,00 lei și Modernizare sistem de alimentare cu apă și extindere rețea de canalizare în comuna Padeș, județul Gorj -15.000.000,00 lei. 

 

Odată cu implementarea acestor proiecte sperăm să nu mai rămână neasfaltat nici un metru de drum public în Comuna Padeș, iar în ceea ce privește alimentarea cu apă, fiecare sat va avea propriul bazin nou și de o capacitate mult mai mare, astfel, reușim să satisfacem nevoile dumneavoastră și să evitam problemele ce au fost și încă mai sunt cu apa”, a afirmat primarul din Padeș, Mihăiță Gabriel Troacă, într-o postare pe Facebook. 

 

Proiecte de realizare sau, după caz, modernizare și extindere a sistemului de alimentare cu apă și canalizare au fost aprobate și pentru multe alte localități din județul Gorj, cum ar fi: Plopșoru, Polovragi, Prigoria și Runcu.

Vizualizări: 2,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: