Gorj: Puține posturi pentru dascăli

În Gorj sunt cele mai puține posturi scoase la concurs pentru titularizarea dascălilor în anul școlar 2021-2022. Potrivit unei situații întocmite de Ministerul Educației, în județul nostru sunt doar 15 posturi vacante pe perioadă nedeterminată pentru dascălii titulari.

Posturile respective sunt în centre și cabinete de asistență psihopedagogică sau la cluburile elevilor. Mai este vacant un post de educatoare la Grădinița „Samariteanul” din Târgu Jiu. La gimnaziu există un singur post disponibil, de profesor de limba engleză la școala gimnazială din Țânțăreni.

Pe lângă acestea au fost scoase la concurs 70 de posturi pe perioadă determinată și 350 de posturi rezervate/vacante incomplete.

Înscrierile la examen se încheie luni, 17 mai. Proba scrisă a examenului național de angajarea în învățământ are loc pe 21 iulie, la o săptămână după examenul de definitivat.

Pentru a se titulariza, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, aspiranții la o catedră pe perioadă determinată trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Ședința de repartizare a cadrelor didactice este programată pentru data de 5 august.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: