Masă caldă pentru copii cu banii din naveta profesorilor

Ar vrea să dea o masă caldă preșcolarilor din localitate decât să mai deconteze naveta profesorilor. E supărarea primarului din comuna gorjeană Turburea. Ion Bîrcă nu se declară prea încântat că primăria trebuie să suporte toate cheltuielile din jurul unităților de învățământ și să plătească sume importante pentru naveta dascălilor. Primarul e revoltat că Inspectoratul Școlar a trimis în localitate dascăli chiar și de la 70 de kilometri distanță. „După  ore de navetă, vine la școală se odihnească”, a reacționat primarul.

“Cum îmi aduci tu mie profesor din Sadu la Turburea? Omul acela, care face naveta, face trei ore pe drum. Mai face trei înapoi. Se fac șase doar pe drum. Ce mai poate el să învețe aici, la Turburea? Aici vine și se odihnește, ca s-o spunem drept. Și Inspectoratele Școlare greșesc. Eu cred că e o instituție fără rost. Noi întreținem școlile, microbuzele școlare, șoferii, noi ducem copiii la școală, noi tot. ISJ e doar să dea salarii la profesori”, a tunat și fulgerat primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Primarul le-a transmis deja profesorilor că vrea să strângă cureaua cât mai mult și nu știe dacă va mai avea fonduri să suporte decontarea navetei acestora. S-a gândit ca, în schimb, să le ofere preșcolarilor din localitate o masă caldă. Pentru asta, vrea să dea o hotărâre de Consiliu Local.

„Vin atâția dascăli la Turburea și trebuie să le decontezi naveta. Eu le-am spus că nu mai prea sunt bani. Trebuie să strângem cureaua. Directorul vine și cere 70 de milioane de lei vechi naveta pe lună. Înmulțim cu 12 luni, o sumă mare, numai naveta. Trebuie și școala întreținută, utilitățile plătite. Unde ne ducem? Eu aș putea să dau masă caldă la copiii de la grădiniță în loc să dau naveta la profesori”, a mai declarat Bîrcă.

Vizualizări: 3,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: