Gorj: Șef de ocol silvic, condamnat pentru braconaj. Interdicție!

Șeful Ocolului Silvic Turceni a fost condamnat definitiv pentru braconaj piscicol. Aurică Biriboiu a primit o amendă penală de 3.000 de lei, echivalentul a 100 zile-amendă.

Și cei doi complici ai săi s-au ales cu amenzi penale de 1.770 de lei fiecare, reprezentând 59 zile-amendă. În plus, instanța le-a interzis celor trei braconieri să mai pescuiască timp de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Nemulțumiți, cei trei bărbați din Turceni au contestat sentința dată de judecătorii din Târgu Jiu. Și procurorii au formulat apel. „Respinge, ca nefondate, apelurile. Obligă pe fiecare apelant parte la câte 200 lei, cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, a decis, pe 7 ianuarie, Curtea de Apel Craiova.

De reamintit că cei trei gorjeni au fost trimiși în judecată după ce polițiștii i-au prins cu vreo 80 de kilograme de pește în portbagajul mașinii, dar și cu multe unelte de pescuit interzise de lege.

Aurică Biriboiu le-a explicat anchetatorilor că nu a comis nicio ilegalitate și că, de fapt, peștele provine din balta proprietate personală. Șeful Ocolului Silvic Turceni nu a scăpat însă de pedeapsă.

În motivarea deciziei de condamnare, instanța de la Târgu Jiu a reținut că la magazinul șefului de ocol silvic a fost găsită o listă cu clienții pe care îi avea pentru peștele din balta sa.

Lor le-au fost confiscate și mai multe plase monofilament sau textile. Primele unelte sunt interzise prin lege, neputând fi folosite nici măcar pentru a prinde pește pe propria baltă.

Vizualizări: 11,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: