Un panou luminos, motiv de percheziții la o primărie din Gorj

Mascații au descins, miercuri, la două primării din județul Gorj. Perchezițiile fac parte dintr-un șir lung de acțiuni desfășurate la peste o sută de adrese. Anchetatorii au în vizor o firmă din Giurgiu și bănuiesc că mai multe instituții publice ar fi efectuat plăți fictive pentru lucruri care nu ar fi ajuns în patrimoniul acesteia.

În județul Gorj, au fost vizate de percheziții două primării: Bolboși și Dragotești. Primarul din comuna Dragotești, Vili Pasăre, a explicat că angajații săi au fost întrebați despre un proiect realizat în urmă cu mai bine de zece ani cu firma vizată de anchetatori.

“Este vorba de un panou la intrarea în localitate din 2008 achiziționat. Nu știu ce s-a întâmplat, ce a făcut firma și s-a venit să se verifice că s-a făcut lucrarea și la noi. Obiectivul este recepționat. Nu este niciun fel de problemă”, a spus primarul din Dragotești, Vili Pasăre.

Lucrarea a costat 5.000 de lei și este vorba de un panou luminos care a fost instalat la intrarea în localitate. Primarul a adăugat că totul a fost legal, iar investiția recepționată și ajunsă în patrimoniul instituției pe care o conduce. „Cred că o firmă din Giurgiu a făcut lucrarea. Nu mai știu exact. Era o investiție de 5.000 de lei. Nu am fost audiat, dar eu sunt la dispoziția anchetatorilor la orice oră sunt sunat. Nu e niciun fel de problemă”, a mai spus edilul, la Radio Târgu Jiu.

În total, mascații au descins, miercuri, la peste 100 de adrese din toată țara, cele mai multe primării. Anchetatorii susțin că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiilor. (A.A.)

Vizualizări: 4,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: