Pompier condamnat definitiv pentru ucidere din culpă

Un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Plutonierul adjutant șef Grigore Murgiuc a primit o pedeapsă de un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Salariatul ISU Gorj, în vârstă de 51 de ani, va ajunge după gratii doar dacă o să încalce condițiile impuse de Curtea Militară de Apel București și va săvârși o altă faptă penală în perioada de încercare cu durata de 3 ani, caz în care va executa și această pedeapsă.

Mai mult, pompierul a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze neremunerat 80 de zile în folosul comunității, în cadrul Primăriei Telești.

Incidentul s-a petrecut în primăvară, în timpul unui transport de lemne, pe un drum forestier.

„La data de 07.04.2019, în jurul orelor 07.00 – 07.30, inculpatul plt. adj. șef. M.G. împreună cu victima B.I. au plecat cu tractorul și cu o semiremorcă confecționată artizanal, neînmatriculată, în pădurea situată în punctul Laz, pentru a încărca niște lemne. După încărcarea buștenilor, inculpatul s-a urcat la volanul tractorului și a transportat persoana vătămată B.I. pe încărcătura de lemne pe care nu a asigurat-o. După ce a condus aproximativ 50 de metri pe o porțiune de drum forestier, la o denivelare, buștenii s-au răsturnat împreună cu victima B.I., iar aceasta s-a lovit în zona capului, rezultând decesul”, este situația descrisă la instanță.

Prin declarația dată în fața anchetatorilor, pompierul ISU Gorj a recunoscut săvârșirea faptelor și a solicitat ca judecarea cauzei să se facă în procedura recunoașterii învinuirii.

„Din punct de vedere subiectiv, infracțiunea de ucidere din culpă a fost comisă din culpă cu prevedere. Astfel, având în vedere experiența inculpatului (pompier și șofer profesionist), dimensiunea buștenilor și topografia locului, acesta a prevăzut rezultatul periculos, dar nu l-a acceptat, socotind fără temei că nu se poate produce”, motivează Curtea Militară de Apel București.

Angajatul ISU Gorj nu are antecedente penale.

Vizualizări: 6,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: