Gorj: Sute de copii cu infecții respiratorii

E alertă în România din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii! Circa o mie de viroze au fost înregistrate în Gorj, săptămâna trecută, când s-a înregistrat debutul sezonului gripal în țara noastră.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, incidența cea mai mare a virozelor s-a consemnat la populația de vârstă școlară și preșcolară (5-14 ani), respectiv 313 cazuri. Alte 153 de îmbolnăviri s-au raportat la categoria de vârstă 2-4 ani.

Viroza este cea mai frecventă infecţie respiratorie. Din cauza complicațiilor, 42 de persoane au necesitat internarea în spital.

În ceea ce priveşte numărul pneumoniilor, au fost consemnate aproape 400 de cazuri, cele mai multe fiind la grupa de vârstă 15-49 ani, cu 108 persoane bolnave. Boala a fost contactată și de 75 de persoane trecute de 65 de ani. În total, au avut nevoie de internare 124 de gorjeni, au mai anunțat reprezentanții DSP Gorj.

Nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. În prezent, mai puțin de 900 de doze de vaccin antigripal se află în stoc la medicii de familie.

Potrivit medicilor, infecțiile virale se manifestă prin febră, tuse, nas înfundat, dureri de cap și gât, dar și stare de rău general.

Vizualizări: 3,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: