Gorj: Trimisă în judecată pentru că a dat rudelor certificate de handicap

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 01.07.2014, trimiterea în judecată a inculpatei MOCIOI CARMEN SIMONA, sub aspectul săvârşirii a 6 infracţiuni de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit de către procurori s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpata, în calitate de medic şi preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe care le avea ca funcţionar public, a participat la luarea deciziilor privind încadrarea în grad de handicap pentru C.M. (mama sa), M.M. (soacra sa) şi M.D. (socrul său), semnând totodată, certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentele de evaluare medicală.

Prin încadrarea lor în grad de handicap, mama şi socrii inculpatei au beneficiat de drepturile şi accesibilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv de indemnizaţie lunară, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor.

Astfel, C.M. (mama sa) a încasat prestaţii sociale în valoare totală de 28.869 lei (pentru perioada august 2012 – mai 2014), soacra sa M.M., în valoare de 24.215 lei (pentru intervalul august 2011 – iulie 2012), iar socrul său M.D. suma de 18.110 lei (pentru perioada decembrie 2012 – august 2013).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu-Jiu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de presă al Parchetului ICCJ

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: