Gorjean adus în țară. Face pușcărie în Austria pentru viol și șantaj

Un bărbat de 33 de ani, din comuna gorjeană Padeș, condamnat în Austria pentru viol și șantaj, va fi adus în țară, pentru ispășirea pedepsei în sistemul penitenciar național.

Gheorghe S. a fost condamnat, în urmă cu doi ani, la pedeapsa privativă de libertate de 1.280 zile de închisoare. Mai precis, 3 ani și 6 luni de detenție. Gheorghe a obligat o femeie, prin acte de violență și amenințare, să întrețină cu el relații sexuale. Ulterior, victima a fost amenințată dacă va denunța fapta la poliție.

Bărbatul a ajuns în Austria, în urmă cu zece ani, în speranța unui trai mai bun. În țară, nu își găsise de lucru, muncind cu ziua la diverși localnici din comuna Padeș.

Tânărul nu a dorit să fie transferat într-un penitenciar din țară, motivând că în Austria sunt condiții mai bune de detenție. Cu toate acestea, o instanță a Curții de Apel Craiova a decis ca bărbatul să fie adus în România. „Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni (adică 1280 zile) închisoare într-un penitenciar din România, cu respectarea regulii specialităţii. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 08.05.2017 la zi. Cu apel”, se arată în minuta sentinței.

Gheorghe S. își va ispăși integral pedeapsa în noiembrie 2020.

Vizualizări: 3,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: