Gorjean condamnat pentru evaziune. Transporta minerii din Valea Jiului!

Patronul unei firme de transport persoane din Târgu Jiu a fost condamnat de magistraţii gorjeni la închisoare cu suspendare, după ce procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. Firma acestuia a transportat pentru o perioadă minerii din Valea Jiului, dar, în 2013, când s-au produs faptele, societatea gorjeanului a fost singura care nu a primit licenţă de transport din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Florin Ecobici a primit acum o condamnare de 2 ani închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. Pentru alţi doi ani, după executarea pedepsei principale, instanţa i-a interzis acestuia mai multe drepturi, drepturi care îl vor ţine departe de afaceri în tot acest timp. În cei doi ani de supraveghere, omul de afaceri trebuie să respecte o serie de condiţii impuse de judecători, dar şi să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a stabilit în sarcina acestuia un prejudiciu de aproape 82.000 de lei, dar din suma respectivă inculpatul a achitat până acum doar 1000 de lei. Pentru restul sumei, magistraţii au instituit măsura sechestrului asigurător în vederea recuperării ulterioare a pagubei create bugetului de stat. De asemenea, judecătorii au anulat zeci de facturi fiscale pe care firma lui Ecobici le-a emis în relaţiile pe care le-a avut cu unităţile miniere din Valea Jiului. „Dispune desfiinţarea înscrisurilor folosite în relaţiile comerciale, după cum urmează: - relaţia comercială dintre SC Eramyflor Tour SRL Tg-Jiu şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA (12 facturi) (…) - relaţia comercială dintre SC Eramyflor Tour SRL Tg Jiu şi Societatea Naţională a Huilei SA (20 facturi) (…) reprezentând «servicii transport» conform contractului nr. 146 din data de 20.05.2013; În temeiul art. 12 din legea 241/2005 dispune ca inculpatul să nu fie fondator, asociat, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost ales, este decăzut din drepturi”, se arată în decizia judecătorilor gorjeni.

Inculpatul a mai fost obligat la plata a 1300 de lei drept cheltuieli judiciare către statul român. Verdictul nu este definitiv, putând fi contestat.

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: