Încă două anchete DNA redeschise la Padeş. Zeci de inculpaţi!

Magistraţii Tribunalului Gorj au admis două cereri ale procurorilor anticorupţie de a redeschide anchete pe care cu ani în urmă le închiseseră şi care acum au redevenit interesante pentru aceştia. Faptele vizează, cel mai probabil, retrocedări de teren în zona Padeş, o zonă în care anchetele s-au ţinut lanţ în ultimii ani, retrocedările de acolo fiind cu cântec aproape de fiecare dată.

APIA a fost păgubită prin documentele false eliberate de reprezentanţi ai Primăriei Padeş pentru proprietari de terenuri din zonă, mai multe persoane, inclusiv din conducerea instituţiei publice, fiind condamnate în alte dosare. Cu mai bine de un an şi ceva, DNA obţinea redeschiderea unei anchete similare cu foşti şefi din Primăria Padeş, numai că iarna aceasta dosarul a fost returnat de instanţă anchetatorilor din lipsă de probe.

Într-unul dintre dosarele în care acum DNA a cerut redeschiderea anchetei sunt aproape 30 de inculpaţi vizaţi de cercetări.

Lista inculpaţilor este compusă din Nicolae Arjocu, Niţă Argintaru, Romulus Barbu, Nelu Ciorbă, Victor Puiu, Ion Toma, Nicolae Ştefan, Ion Răuţi, Mihail Z. Puiu, Nicolae Lăzărescu, Maria Răuţ, Ilie Drăgoteanu, Gheorghe Grecu, Gheorghe Ivaşcu, Vasile Semenescu, Ilie Ocheţan, Ion Crăciun, Viorel Popescu, Vasile Morega, Andrianu Lupulescu, Nicolae Anghel, Nicolae Argintaru, Ion Lăzărescu, Radu Şoacă, Victor Vitejanu, Mihail Ştefănoiu şi Victor Popescu.

Numele unuia dintre cei menţionaţi anterior se regăseşte şi în al doilea dosar în care DNA a obţinut confirmarea instanţei pentru redeschiderea urmăririi penale. Vasile Semenescu şi Cornel Semenescu au calitatea de intimaţi în dosarul în care magistraţii gorjeni s-au pronunţat deja.

Vizualizări: 1,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: