Gorjean în comă după o înţepătură de insectă. Medicii au greşit tratamentul!

Sistemul sanitar din Gorj a făcut o nouă victimă. Un gorjean este în stare critică la Spitalul Matei Balş din Bucureşti pentru că nu i s-a pus un diagnostic corect. Bărbatul a ajuns la Urgenţe, la Rovinari, de unde a fost trimis la Secţia de Dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde a fost diagnosticat cu zona zoster. Pentru că starea lui de sănătate se înrăutăţea a fost trimis în Secţia de Medicală, unde medicul Sanda Mischie a descoperit că rovinăreanul a fost înţepat de o insectă cu un venin foarte puternic. Acesta se zbate acum între viaţă şi moarte.

Bărbatul are 37 de ani şi pe 26 august a ajuns la  Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Rovinari cu o pată roşie pe spate şi acuzând dureri. Medicii de acolo l-au trimis la Secţia de Dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Aici a fost diagnosticat de un medic dermatolog cu zona zoster şi a fost tratat pentru această afecţiune. Starea bolnavului se înrăutăţea de la o zi la alta. „Soţul meu a avut temperatură şi i-a apărut o pată roşie pe spate. După ce i-au făcut un calmant la Rovinari ne-au trimis cu salvarea la Dermatologie la Târgu-Jiu. Aici l-a văzut o doctoriţă şi i-a spus că are zona zoster, ceea ce nu era adevărat, i-a băgat şi un tratament greşit. M-am rugat să-i facă ceva că avea dureri, nu putea să mănânce, febră de 40, i s-a făcut rău şi a căzut jos, avea stări de vomă. Când au văzut că nu au ce-i mai face, la cererea lui l-au trimis la Medicală. Când l-a văzut doamna doctor Mischie şi-a dat seama că nu e zona zoster. Asta a fost norocul nostru“, a povestit soţia rovinăreanului.

Mischie: „A fost înţepat de o insectă veninoasă“

A fost trimis pe data de 28 august la Spitalul 700 pentru a fi văzut de un cardiolog. În cele din urmă, a ajuns la medicul Sanda Mischie. Medicul i-a făcut analize şi şi-a dat seama că a fost înţepat de o insectă foarte veninoasă, care i-a atacat toate organele. „La secţia de dermatologie a fost internat pe 26 august cu diagnosticul de zona zoster, iar pe 28 s-a luat legătura cu doctoriţa Cârlogea de la Cardiologie şi cu mine pe Secţia Medicală.  El a fost trimis pentru consult cardiologic, pentru că avea tahicardie, adică pulsul mare. Pe electrocardiogramă nu a ieşit nimic grav, iar doctoriţa Cârlogea a venit să-l văd eu. L-am văzut şi eu şi am decis să-l ţinem acolo să nu-l mai trimitem niciunde şi să chemăm alţi medicii să-l vadă. Se contura o stare generală gravă. Am făcut analizele la sânge imediat, am luat legătura şi cu un infecţionist, pentru că mie mi-a sugerat că este vorba de o înţepătură de insectă, prin care i s-a introdus ceva toxic în organism şi mi s-a conturat un sindrom toxico-septic”, spune Sanda Mischie.  

După ce  a stat o perioadă la reanimare, rovinăreanul a fost transferat la Craiova, iar de aici cu un elicopter la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. „Analizele mi-au confirmat suspiciunea. Am văzut că este insuficienţă multiorganică în acest context toxico-septic. L-am dus imediat pe bolnav în reanimare, pentru că îi scădea tensiunea treptat, a fost reechilibrat şi apoi a fost transferat la Craiova. Eu am mers pe ideea că l-a înţepat o insectă cu o substanţă foarte toxică de i-a dat o aşa insuficienţă la toate organele, la rinichi, la ficat, respira greu”, a mai spus doctorul Mischie.

ACUZAŢII

După ce tânăra de 17 ani din Slivileşti a decedat din cauza sistemului, unui alt gorjean i-a fost pusă viaţa în pericol. Soţia gorjeanului acuză medicul dermatolog pentru starea rovinăreanului: „Nu e posibil ca un medic dermatolog să facă o greşeală care poate îi este fatală soţului meu. Nu are ce să caute în sistemul sanitar un medic din acesta. L-a ţinut în secţie numai cu algocalmin. Este în stare critică, conectat la aparate la Spitalul Matei Balş. Eu nu ştiu dacă se mai întoarce acasă la cei doi copii, din cauza acestei doctoriţe de la dermatologie“.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: