Gorjean rămas fără maşină în Italia

Autorităţile din Italia nu mai permit străinilor să circule pe perioade lungi de timp cu maşini înmatriculate în ţările lor. Printre maşinile ridicate de autorităţi se numără şi cea a unui gorjean, cazul fiind prezentat în presa din Italia.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din Italia, Danilo Toninelli, a anunţat schimbări majore în politica legată de folosirea de către rezidenţii din Italia a autovehiculelor înmatriculate în altă ţară. Se vor aplica amenzi minime de 712 euro, apoi vehiculele vor putea fi sechestrate şi ulterior confiscate. „Am inclus în Decretul de Securitate o prevedere care, cu câteva excepţii, interzice celor care locuiesc în Italia mai mult de 60 de zile să circule în Italia cu vehicule cu plăcuţă de înmatriculare străină”, a declarat Toninelli. „Cu noi, cei care nu respectă regulile nu vor mai avea o viaţă uşoară: cei care încalcă interdicţia pe care am impus-o vor trebui să plătească o amendă şi, dacă nu se conformează, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

Sancţiunea administrativă va începe de la 712 de euro, iar intrarea în legalitate trebuie să aibă loc în termen de 180 de zile, perioadă în care vehiculul va fi păstrat în depozit. După cele şase luni, maşina va fi confiscată. (A.A.)

Vizualizări: 7,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: