Centru de zi pentru bătrâni, la Cîlnic

Un centru de zi pentru bătrâni va fi realizat în comuna gorjeană Cîlnic. Este o investiţie majoră pe care administraţia locală vrea să o pună în operă cu fonduri de la Uniunea Europeană. Centrul destinat vârstnicilor va fi înfiinţat într-un fost cămin cultural.

Centrul de bătrâni va fi realizat prin recondiţionarea căminului cultural din satul Vălceaua al comunei Cîlnic. Conform autorităţilor locale, bătrânii vor beneficia de servicii de asistenţă juridică, medicală şi psihologică şi vor putea să desfăşoare activităţi de recreere şi de petrecere a timpului liber. Investiţia se ridică la sute de mii de euro, iar administraţia locală speră să obţină finanţare pentru a putea oferi aceste servicii sociale bătrânilor din localitate. „Avem un cămin cultural în satul Vălceaua care nu funcţionează. Este în paragină. Intenţionăm şi colaborez cu un consultant încât să depunem un proiect pe Programul Operaţional Regional, Măsura 8.1/8.3, să înfiinţăm acolo un centru de zi pentru bătrâni şi cu îngrijire la domiciliu. Investiţia va fi undeva la 700.000 de euro. Să sperăm că obţinem finanţarea şi putem asigura acest sprijin pentru bătrânii noştri. Până la urmă, toţi bătrânii au nevoie de îngrijiri. Va fi centru de zi pentru bătrâni, nu vor fi cazaţi acolo”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Totodată, administraţia locală va reabilita şi moderniza căminul cultural din centrul localităţii. În acest caz, proiectul prevede inclusiv dotările aferente, instrumente muzicale, costume populare şi mobilier. „Am semnat cererea de finanţare. Se lucrează la procedura de selecţie a proiectării, iar după aceea se va selecta constructorul. Finanţarea va fi acordată din fonduri europene, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Are o valoare de 270.000 de euro. Căminul cultural funcţionează, dar este nevoie de o modernizare şi va fi o anexă, o extindere, unde vor fi asigurate grupurile sociale. Acum nu are”, a mai spus primarul comunei Câlnic.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: