Un deceniu de pușcărie pentru că și-a ucis soțul

O femeie de 47 de ani, din comuna gorjeană Săulești, a fost condamnată la zece ani de pușcărie pentru uciderea soțului. Crima a avut loc la începutul anului, în satul Bibești, pe fondul unui scandal pornit de la băutură.

Scandalul dintre cei doi soți a izbucnit în seara zilei de 24 ianuarie 2020. Băuți bine, ei au început să se certe și, la un moment dat, femeia a luat un cuțit de pe masă și și-a înjunghiat soțul. Acesta a murit la scurt timp în spital.

După ce și-a înjunghiat bărbatul, Valerica Fundeanu a ieșit pe uliță și a început să strige: „Îl omorâi pe Ilie!”

Un vecin s-a încumetat și a intrat în casă. L-a găsit pe bărbatul de 56 de ani zăcând pe podea. „S-a reținut că, în seara de 24 ianuarie, în jurul orelor 19:30, inculpata, în timp ce se afla în locuința sa din satul Bibești, împreună cu soțul acesteia, pe fondul unei relații conflictuale mai vechi și a consumului de alcool, i-a aplicat victimei o lovitură de cuțit în zona subclaviculară, cauzându-i o leziune traumatică în urma căreia victima de decedat, la scurt timp”, au comunicat procurorii gorjeni.

Femeia nu și-a recunoscut fapta și a fost condamnată fără acord de recunoaştere. „(...) Condamnă inculpata Fundeanu Valerica la o pedeapsă de 10 (zece) ani închisoare şi 5 (cinci) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi d) C.pen. (...) deduce reţinerea şi arestul preventiv de la data de 25.01.2020 la zi”, a decis, luni, o instanță a Tribunalului Gorj. Judecătorii au confiscat arma crimei, un cuțit cu lama de 20 de centimetri.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile. Femeia se află în arest preventiv din 25 ianuarie 2020.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: