Gorjeanul Adrian Garcea, performanţă europeană la atletism

Atletul Adrian Garcea, elev al antrenorului Ion Bură, a obţinut cea mai bună performanţă europeană la prima sa participare la proba de 2000 de metri obstacole. După Concursul Naţional Juniori II şi Juniori III, desfăşurat în week-end la Piteşti, şi alţi atleţi gorjeni s-au întors cu rezultate remarcabile. Printre aceştia se află chiar sora lui Adrian, Denisa Garcea, care s-a clasat pe locul I la proba de 1500 de metri. Tot locul I a fost ocupat şi de Flavius Veveriţă, Teodora Diaconescu şi Adina Amzucu, dar la diferite probe.

Peste 500 de sportivi din întreaga ţară au participat la Concursul Naţional Juniori II şi III, desfăşurat sâmbătă şi duminică la Piteşti. Dintre aceştia, s-au făcut remarcaţi cinci atleţi gorjeni. Un rezultat excepţional a fost obţinut de Adrian Garcea, în vârstă de 17 ani, care a reuşit în acest fel să-şi asigure participarea la Campionatul European de Juniori din Georgia. Antrenorul Ion Bură se mândreşte cu performanţa elevului său. „Sportivul Adrian Garcea a fost la prima sa participare la proba de 2000 de metri obstacole. La vârsta sa, Juniori II, a realizat cea mai bună performanţă europeană în proba de 2000 de metri obstacole, mai exact: 6 minute, 4 secunde şi 30 de sutimi. Cu acest rezultat va participa la Campionatul European de Juniori din Georgia, care va avea loc în luna iulie”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Locul I şi pentru Denisa Garcea
Nici sora lui Adrian Garcea nu s-a lăsat mai prejos şi a reuşit să se claseze pe locul I la proba de 1500 de metri. Denisa Garcea este elevă în clasa IX-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi practică acelaşi sport ca şi fratele său. „În urma Concursului Naţional de la Piteşti s-au clasat pe locul I şi următorii sportivi: Denisa Garcea, sora lui Adrian, care a obţinut locul I la proba de 1500 de metri; Flavius Veveriţă, care a obţinut locul I la proba de 3000 de metri; Teodora Diaconescu, care a obţinut locul I la înălţime, la Junioare III, şi Adina Amzucu, care s-a clasat pe locul I la înălţime Juniori II. Aceste rezultate le-au asigurat participarea la campionatele naţionale din vară. Rezultatele sunt foarte bune şi aşteptăm medalii la campionatele internaţionale.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: