Scandal la Pandurii. Ce s-a întâmplat cu banii!

Scandal mare la Pandurii, după ce acţionarii au aflat că banii împrumutaţi de club şi garantaţi cu drepturile de televizare din vară nu au fost folosiţi pentru plata salariilor jucătorilor, ci a primelor restante. Regulile din fotbal spun că un jucător poate depune memoriu pentru a deveni liber de contract dacă nu îşi primeşte salariul timp de trei luni, ori la Pandurii întârzierea este deja de patru luni. Banii intraţi în cont din împrumuturi în martie şi aprilie au fost folosiţi pentru plata primelor restante, nu a salariilor, motiv pentru care acţionarii au cerut explicaţii preşedintelui Narcis Răducan, susţin surse.

Jucătorii de la Pandurii îşi pot depune memorii pentru a pleca liberi de contract, deoarece salariile sunt restante de patru luni. Acţionarii clubului au făcut eforturi pentru a obţine împrumuturi garantate cu drepturile de televizare, dar banii nu s-au dus pe salarii, cu pe prime şi alte datorii ale clubului. Decizia a fost a preşedintelui Narcis Răducan, căruia i s-ar fi cerut explicaţii în şedinţa acţionarilor de duminică.
Pe de altă parte însă, acţionarii şi-au manifestat intenţia de a-i păstra la club pe Narcis Răducan – preşedinte şi Edward Iordănescu – antrenor. Cei doi cer însă garanţii ferme privind finanţarea clubului, iar Complexul Energetic Oltenia a spus încă o dată că nu îşi asumă reluarea finanţării, câtă vreme este în program de restructurare. O soluţie propusă a fi aceea ca Primăria Târgu Jiu, ca acţionar, să îşi asume suportarea cheltuielilor legate de funcţionarea echipei, mai puţin cele referitoare la salarii, dar rămâne de văzut dacă autoritatea locală va fi de acord, mai ales într-o perioadă în care procurorii verifică atent finanţarea cluburilor sportive din bani publici.
Aşa cum arată lucrurile acum, există riscul ca Pandurii să fie în vară într-o situaţie extrem de dificilă. Fără jucători, care pot deveni liberi de contract, fără bani, pentru că drepturile de televizare vor fi folosite pentru rambursarea împrumuturilor luate, şi desigur fără stadion, a cărui reconstrucţie va mai dura cel puţin un an.

Vizualizări: 4,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: