Gorjeanul Banța, numit în Guvern

Fostul prefect de Gorj, Victor Banța, prinde un post important în Guvernul Orban. El va fi noul secretar general adjunct al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Joi, premierul Orban a emis decizia privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către Carmen Emilia Igescu a funcției vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct la ministerul condus de Ion Ștefan. Vineri, în Monitorul Oficial a fost publicată numirea lui Banța în acest post.

Despre promovarea lui Banța în guvern „se știa”, în Gorj, de câteva săptămâni bune. Mai ales că fostul prefect s-a pregătit din timp pentru a accede într-o funcție publică.

După ce partidul său a ajuns la putere, Banța s-a angajat la stat, pe un post de expert la Biroul Investiții din cadrul Primăriei Jilava. Pe 19 decembrie 2019, fostul prefect este declarat câștigătorul concursului, obținând peste 185 de puncte din 200 posibile.   

Nu stă mult și se transferă cu serviciul în Gorj, tot la o primărie PNL. Din 27 ianuarie, vicepreședintele liberal este angajat pe un post de inspector la Primăria Motru. Și-a dat și demisia din Consiliul Județean Gorj, în așteptarea „transferului” în Guvernul PNL.

Galerie foto


Vizualizări: 5,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: