Ciocea învinge PSD și rămâne primar

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, învinge pentru a doua oară PSD, în instanță, și își păstrează mandatul. „Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 30.01.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis, joi, Curtea de Apel Craiova.

Social-democrații au încercat să-l îndepărteze pe Ciocea de la primărie, după ce acesta a candidat, la Senat, în 2016, din postura de independent. „Declararea ca independent înseamnă demisie de drept din partid”, au anunțat reprezentanții PSD Gorj, care au cerut Prefecturii să-l lase pe Ciocea fără mandatul de primar.

Primarul a reacționat și a dat PSD în judecată, contestând decizia de suspendare a sa din funcție, luată de partid în iunie 2019. A câștigat la Tribunalul Gorj, dar PSD a făcut recurs, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel Craiova.

Înainte de acest verdict, Ciocea, ajutat de consilierii PSD, a dat jos viceprimarul. Gheorghe Stoenescu fusese anunțat candidatul PSD la Primăria Bustuchin. Șapte consilieri PSD din Bustuchin au fost excluși din partid, pentru că au votat revocarea viceprimarului. Au contestat, dar au pierdut procesele în primă instanță.

Vizualizări: 6,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: