Gorjence medaliate cu aur la olimpiada din China

Denisa Tîlvescu şi Cristina Georgiana Popescu au cucerit medalia de aur miercuri dimineaţă, la Jocurile Olimpice pentru Tineret Nanjing 2014, în proba de dublu rame fără cârmaci. Şi echipajul de băieţi a luat medalia de aur. Denisa şi Cristina au 18 ani, sunt din Gorj, dar învaţă şi se antrenează la liceul din Orşova.

Pe apele Lacului Xuanwu, primul a intrat în finală echipajul feminin de doi rame fără cârmaci format din Denisa Tâlvescu şi Cristina Georgiana Popescu. Startul a fost mai slab, dar fetele s-au mobilizat excelent pe a doua jumătate, au avut un finiş excelent şi au câştigat cursa pe ultima sută de metri cu timpul 3:37.32, devansându-le pe adversarele din ţară gazdă China şi Canada, ocupantele locurilor doi, respectiv trei.

Denisa Tâlvescu se bucură că a terminat junioratul cu un titlu olimpic: “Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la mondiale am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât  aur. Am fost atât de bucuroasă, încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”.

Şi Cristina Georgiana Popescu a plâns de emoţie: “Startul nostru a fost destul de slab, în comparaţie cu cel al adversarelor care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi si ne-am concentrat  atât de tare să câştigăm, încât la final abia am putut cobori din barcă. Ne bucuram cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 m  nu sunt favoritele noastre”.
Antrenorul Cristian Malis şi-a felicitat elevele: “Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. De obicei cursele pe 1000 de metri (n.r. – distanta pe care se trage la JOT) nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit atât la fete, cât şi la băieţi. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să câştige”.

Echipajul de băieţi, format din Ciprian Tudosa şi Gheorghe Robert Dedu, a adus României tot medalia de aur.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: