Gorjeni și albanezi, condamnați pentru trafic de droguri

Trei bărbați din Gorj încearcă toamna aceasta să își găsească „dreptatea” la Curtea de Apel Pitești, după ce, în vară, Tribunalul Argeș i-a condamnat la ani grei de închisoare într-un dosar ce vizează traficul internațional de droguri.

Conjudețenii noștri au fost prinși anul trecut, în primăvară, la Pitești, în timp ce încercau să transporte din Turcia spre Germania nu mai puțin de 25 de kilograme de heroină de puritate de 80%, valoarea pe piață a mărfii fiind de peste o jumătate de milion de euro. Horia Laurențiu, din Bălești, zis, „Raul”, Ovidiu Virginel Popescu, din Bâlta, comuna Runcu, ambii de 32 de ani, și Ionuț Alexandru Popete, de 25 de ani, din Târgu Jiu, cartierul Slobozia, au reușit să intre în combinații ilegale cu Danjel Kotorri, zis „Toni„ sau „Tomi”, și cu Nashir Bushati, zis „Jimy”, dar și cu Florentina Luana Capeți, zisă „Luana”, o româncă originară din Caransebeș.

Albanezii și românii cărau cele 25 de kilograme de droguri cu un Volkswagen Transporter, înmatriculat la Gorj, GJ-82-WRG, la descinderile efectuate de procurorii DIICOT mascații găsind mașina respectivă plină cu droguri. Pachețelele bine cântărite erau ascunse în caroserie, fiind mascate cu foiță de aluminiu, traficanții fiind convinși că nimeni nu le va descoperi ascunzătoarea. În realitate, oamenii legii știau ce caută și, ca urmare, gorjenii și partenerii lor albanezi au fost luați ca din oală, din aprilie 2013 și până acum stând doar în spatele gratiilor. La procesul pe fond de la Pitești, instanța a dispus condamnarea albanezilor la 16 ani de pușcărie, în timp ce pentru gorjeni sentințele variază între șase ani și zece luni și 12 ani, unii dintre ei având-o ca avocat pe Liliana Clima, cea care l-a apărat acum zece ani și pe Marcel Țundrea în procesul în care acesta și-a dovedit nevinovăția.

În cazul traficanților, Clima are însă o misiune mult mai grea, pentru că aici lucrurile sunt mult mai complicate, iar dovezile nu sunt în avantajul clienților săi. Instanța a dispus la pronunțarea sentinței pe fond confiscarea mașinii folosite la transportul drogurilor, cele 25 de kg de heroină urmând să fie distruse la finalul procesului. Autoturismul îi aparținea lui Virginel Ovidiu Popescu, de la acesta mascații confiscând și 140 de lei și 80 de euro, care provin din vânzarea de droguri. O mie de euro au fost puși sub sechestru, la bancă și de la Popete, în timp ce albanezul „Jimy” va rămâne fără 1515 euro și aproape 1300 de lei, alți 500 de euro fiind puși sub sechestru de la celălalt albanez. Săptămâna viitoare cei șase inculpați vor încerca să îi convingă pe magistrați să le dea pedepse mai blânde, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, dar fiind faptul că principala acuzație pentru care aceștia au fost condamnați este ce a de trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc, în formă continuată.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: