Gorjenii arestaţi la Sălaj rămân după gratii

Cele trei persoane arestate în primă fază la Sălaj în cadrul unei anchete în urma căreia cinci gorjeni au ajuns după gratii vor rămâne în arest preventiv în perioada următoare, după ce instanţele de judecată din Ardeal le-au respins solicitările de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Daniela Bersu, Cătălin Adrian Ionescu şi Matei Glăvan au cerut şi la Tribunalul Sălaj, dar şi la Curtea de Apel Cluj să nu mai fie ţinuţi în spatele gratiilor, magistraţii neacceptând însă solicitările lor.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii BD, GIM şi ICA, împotriva încheierii penale 272/07.12.2015 a Tribunalului Sălaj. Obligă inculpaţii contestatori la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de câte 250 lei fiecare. Definitivă”, au decis ieri judecătorii de la Cluj, în spatele gratiilor mai aflându-se şi Lucian Boian, precum şi Cătălin Petrişor Catrinoiu, arestaţi de anchetatori la câteva zile după ceilalţi trei gorjeni menţionaţi anterior.

Tinerii, unii căsătoriţi şi cu copii acasă, sunt acuzaţi că ar fi pus la cale o escrocherie care viza primarii din Sălaj. Aceştia erau ademeniţi să semneze diverse contracte de sute de dolari anual, în schimbul banilor gorjenii urmând să îi sfătuiască în privinţa eventualelor incompatibilităţi în care s-ar afla şi pe care le puteau evita, legislaţia în vigoare reglementând însă statutul „avertizorilor de integritate”, cei cinci arestaţi preventiv susţinând că ei îşi desfăşurau activitatea conform legislaţiei în domeniu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: